Toiminimen kirjanpito ja laskutus kevyemmin

Aloita toiminimiyrittäjyys helposti ja nopeasti Talenom Onepalvelulla. Alkaen vain 49€/kk, ilman yllättäviä kustannuksia!

Ammattikirjanpitäjän tekemä kirjanpito

Kattava raportointi – Tulolaskelma ja tase

Kuitit suoraan kirjanpitoon omalla puhelimellasi

Matkalaskujen kirjaus helposti ja nopeasti

Laskujen maksaminen ja lähettäminen sähköisesti

Tilinpäätös ja veroilmoitus ammattilaisen tekemänä

Haluamme tehdä yhdessä yrittämisestä kevyempää

”Solmimme Talenomin kanssa yhteistyösopimuksen, jonka myötä voimme tarjota toiminimiyrittäjille entistä monipuolisemman ja helppokäyttöisemmän palvelun kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti.”
Valeri Mustanen
Kehityspäällikkö, Kevyesti.fi

Talenom One tekee myös toiminimiyrittäjyydestä kevyempää

Yrityksen laskutuksen ja tilinpäätösten valmistelu, pankkitilien hallinta, taloudellisen datan analysointi ja viranomaisilmoitusten tekeminen vaativat asiantuntevaa osaamista. Kun ulkoistat kirjanpidon Talenomille, voit keskittyä rauhassa liiketoimintaasi. Talenomin ammattitaitoinen tiimi hoitaa yrityksesi päivittäiset talousrutiinit kilpailukykyiseen hintaan.

Talenom One yhdistää kirjanpitopalvelun ja helppokäyttöisen ohjelmiston yhteen pakettiin. Kiinteä, edullinen ja selkeä hinnoittelu ilman piilokustannuksia varmistaa, ettei yrityksesi talous kohtaa yllätyksiä.

Neljä syytä valita Talenom One

Talenom One on aina taskussasi

Talenom Online on täysin digitaalinen ohjelmisto, jolla pidät yrityksesi taloushallinnon aina ajan tasalla.

Lataa helppokäyttöinen sovellus maksutta ja hallitse liiketoimintaasi missä ikinä oletkin. Yrityksesi taloustiedot ovat aina reaaliajassa.

Ohjelmisto toimii sekä tietokoneella että mobiililla.

Mitä Talenom One sisältää?

Talenom tarjoaa edulliset lisäpalvelut saman katon alta

Kevytyrittäjyys vai toiminimiyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto keikkatöihin, sivutoimiseen yrittäjyyteen ja liikeidean riskittömään kokeiluun, kun taas toiminimiyrittäjyys tarjoaa enemmän hallintaa, verosuunnittelumahdollisuuksia ja pitkäaikaisia kehitysmahdollisuuksia, mutta vaatii enemmän byrokraattista työtä ja vastuunottoa. Valinta näiden välillä riippuu omista tarpeistasi, tavoitteistasi ja valmiudestasi sitoutua yrittäjyyteen.

Näin Talenom One -palvelu toimii:

1) Perusta toiminimi 

Toiminimen perustaminen onnistuu helpoiten Talenom One -palvelun kautta. Sinun täytyy vain rekisteröityä palveluun, niin Talenom perustaa toiminimen halutessasi puolestasi. Toiminimen perustamiskustannukset ovat 150€ + alv.

Mikäli sinulla jo on oma Y-tunnus, voit vaivattomasti siirtää sen laskutuksen ja kirjanpidon Talenom One -palveluun ilman avausmaksua. 

2) Laskuta vaivattomasti 

Saat käyttöösi laskutusohjelman, jonka kautta pystyt nopeasti hoitamaan asiakkaidesi laskutuksen sekä kulujen ja verovähennysten kirjaukset. Voit lähettää laskuja niin sähköpostitse, kirjeitse kuin verkkolaskunakin. 

Ohjelmassa voit myös luoda valmiita asiakas- ja tuotelistoja. 

3) Jätä kirjanpito meille

Toiminimillä on kirjanpitovelvollisuus, mutta sinun ei tarvitse käyttää omaa aikaasi kirjanpidon selvittämiseen. Toiminimesi kirjanpidon voit jättää kokonaan Talenomille. 

Talenom One -palvelun avulla voit myös kätevästi pitää kaikki kuitit ja tositteet sähköisesti yhdessä paikassa. Kuitit pysyvät varmassa tallessa järjestelmässämme, ja voit helposti löytää ne aina tarvittaessa. 

4) Talenom hoitaa veroilmoitukset puolestasi

Talenom hoitaa myös toiminimesi veroilmoitukset, kuten arvonlisävero- ja elinkeinotoiminnan veroilmoitukset.

Toiminimet ovat arvonlisäverovelvollisia, kun niiden liikevaihto on yli 15 000 € vuodessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse muistaa tätä tulorajaa, sillä laskutuspalvelumme tekee rekisteröinnin alv-rekisteriin puolestasi. 

Halutessasi voit myös vapaaehtoisesti liittää toiminimesi arvonlisäverorekisteriin, vaikka liikevaihtosi olisi alle 15 000 €. Tällöin pystyt vähentämään ostojesi arvonlisäverot verotuksessa ja olet oikeutettu alv-huojennukseen. 

ALV- alarajahuojennus: 

Arvonlisäveron alarajahuojennus on verohelpotus toiminimelle tai muulle yritykselle, joka kuuluu alv-rekisteriin ja jonka liikevaihto tilikauden ajalta on alle 30 000 €. Käytännössä alarajahuojennus pienentää maksettavan arvonlisäveron määrää. 

Jos liikevaihtosi on alle 15 000 €, saat arvonlisäveron kokonaan takaisin. Mikäli liikevaihtosi on tätä suurempi mutta edelleen alle 30 000 €, saat takaisin osan arvonlisäverosta. 

Laskutuspalvelumme laskee huojennukseen oikeuttavan määrän automaattisesti ja tekee vähennykset puolestasi.

Toiminimen vakuutukset kuntoon

Toiminimi ja YEL-vakuutus

YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus muodostaa perustan yrittäjän sosiaaliturvalle ja eläkkeelle. YEL-työtulo määrittää muun muassa yrittäjän sairaus- ja vanhempainpäivärahan, työttömyysetuuden ja eläkekertymän suuruuden.

Yrittäjänä sinun ei tarvitse välittömästi hankkia YEL-vakuutusta, mutta vakuutus täytyy ottaa, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Olet työskennellyt toiminiyrittäjänä vähintään 4 kuukautta
  • Olen 18–67-vuotias
  • Työtulosi 12 kk ajalta ylittää tietyn alarajan (9 010,28 € vuonna 2024)

Yrittäjä hoitaa aina itse YEL-vakuutuksen hankkimisen, mutta asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Miksi YEL-vakuutus on tärkeä

YEL-vakuutus on pakollinen kaikille toiminimiyrittäjille, jotka täyttävät yllämainitut ehdot. Tämä koskee myös ehdot täyttäviä yrittäjiä, jotka harjoittavat liiketoimintaansa sivutoimisesti opiskelujen tai päivätyön ohella.

YEL-vakuutus tulee ottaa käyttöön kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun YEL-vaatimuksen ehdot ovat täyttyneet.

Käytännössä koko yrittäjän sosiaaliturva muodostuu YEL-työtulon mukaan. Siten YEL-vakuutus vaikuttaa yrittäjän:

  • työkyvyttömyys- vanhuus- tai perhe-eläkkeen karttumiseen
  • sairauspäivärahaan
  • vanhempainetuuksiin
  • työttömyysturvaan

YEL-vakuutuksesi hinta määräytyy YEL-työtulosi perusteella. Ilmoittamasi YEL-työtulon pitää vastata yrittäjänä tekemäsi työpanoksen taloudellista arvoa ja sellaista palkkaa, jota toiselle yhtä ammattitaitoiselle henkilölle maksettaisiin samasta työstä.

Toiminimi ja ALV

Arvonlisävero eli ALV tarkoittaa veroa, joka lisätään lähes jokaisen palvelun tai tuotteen hintaan ja maksetaan valtiolle. Yksi merkittävimpiä eroja kevytyrittäjien ja toiminimiyrittäjien välillä on se, miten niiden oikeudet ja velvoitteet arvonlisäveron suhteen poikkeavat toisistaan.

Toiminimiyrittäjät ovat ALV-velvollisia, kun niiden tulot ylittävät 15 000 € vuodessa. Tämän rajan ylittyessä yritys joutuu tilittämään keräämänsä arvonlisäverot verottajalle. ALV-velvolliset toiminimiyrittäjät voivat vähentää arvonlisäveron verotuksestaan.

Kevytyrittäjä sen sijaan ei ole ALV-velvollinen yritys, vaan hän toimii käyttämänsä laskutuspalvelun Y-tunnuksella. Näin ollen laskutuspalvelu hoitaa laskujen summaan lisättävät arvonlisäverot, eikä kevytyrittäjä voi vähentää niitä verotuksessaan.

Hyödynnä myös Kevyesti.fin jäsenedut

Kaikki rekisteröityneet ja aktiiviset (eli säännöllistä laskutusta tekevät) asiakkaamme pääsevät nauttimaan reiluista alennuksista seuraaviin yhteistyökumppaneidemme palveluihin:

Fix In One Stop -autokorjaamo

Fix In One Stop -autokorjaamo

15 % alennus huolto- ja korjaamopalveluista. Etu koskee ainoastaan työtunteja, eikä esimerkiksi varaosia.

Laatupaku

Laatupaku

Vuokraa ensimmäinen henkilöauto tai pakettiauto puoleen hintaan (-50 %). Tämän jälkeen saat 15 % alennuksen vuokrauspalveluista.

Fixu-autopesu

Fixu-autopesu

Kaikki autopesupalvelut edullisesti ja helposti 15 % alennuksella. Valitse Fixuautopesu ja valitset enemmän kuin pelkän autopesupalvelun.